4 pazīmes, kā atpazīt saldākos mandarīnus

Lai izvēlētos visgaršīgākos mandarīnus, vienkārši ievērojiet šos vienkāršos ieteikumus, un jūs būsiet apmierināti ar to garšu.

Mandarīnu sezona jau ir sākusies. Taču parasti pirmie augļi vēl nav gluži saldi un nogatavojušies, tāpēc ir ļoti grūti izvēlēties tādu, kas būtu garšīgs un nebūtu skābs. Tomēr ir vairākas pazīmes, pēc kurām var noteikt, vai mandarīni ir nogatavojušies, vai tos labāk nepirkt.

Kā pareizi izvēlēties mandarīnus

Miziņa. Meklējiet augļus ar gludu un spīdīgu mizu. Tas norāda, ka mandarīns ir nogatavojies un tam ir salda, bagātīga garša. Jāizvairās no augļiem ar blāvu vai krokotu mizu. Pārbaudiet arī, vai uz mandarīniem nav plankumu. Šādas pazīmes liecina, ka augļi ir bojāti un tiem ir slikta garša.

Lasi vēl: Cūkgaļas gulašs: ideāls ēdiens jebkurai piedevai

Svars. Izvēloties mandarīnus, paņemiet tos rokās un salīdziniet to svaru. Augļi, kas šķiet smagāki nekā to izmērs, iespējams, būs sulīgāki un garšīgāki. Fakts ir tāds, ka lielāks sulas saturs nozīmē, ka šāds auglis būs smagāks un saldāks. Ja mandarīns ir viegls, ņemot vērā tā lielumu, tajā ir ļoti maz sulas, tāpēc tas būs sauss un negaršīgs.

Mizas krāsa. Izvēlieties augļus spilgti oranžā krāsā. Tas norāda, ka mandarīns ir nogatavojies un tajā ir augsts cukura saturs. Ja miza ir blāva un zaļgana, auglis būs nenogatavojies un skābs.

Aromāts. Nogatavinātiem mandarīniem ir izteikts aromāts, to var sajust pat no attāluma. Ja šī aromāta nav vai auglim kopumā ir nepatīkama asa smarža, tas norāda, ka mandarīns nav nogatavojies.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment